DE OPLOSSING!!!

De Oplossing!!!

Ohhh ik ben zò blij, zò opgelucht!! Eindelijk na 7 slopende, mega stressvolle en verdrietige maanden heb ik dè oplossing gevonden voor Mox z’n “drinkprobleem”.

Het boek “your baby’s bottle feeding aversion, causes and solutions” van Rowena Bennett. Het is echt ongelofelijk, ik kreeg dit boek als tip van een andere moeder die (helaas ) in dezelfde situatie zat en bij haar had het heel goed gewerkt.

Ik moet toegeven dat ik heel erg sceptisch was, maar ook was ik door alle opties heen. We hadden alle specialisten alweer gezien, we liepen alweer in het ziekenhuis, alles en ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zoveel stress gehad als op de momenten dat Mitz en Mox geen fles wilde drinken.

Maar terug naar de oplossing: ik kreeg het boek dus getipt, ik heb het besteld en direct ben ik iedere vrije seconde die ik had in het boek gaan lezen.

Er staat wat achtergrond info in, maar veel belangrijker nog: er staan een soort regels/richtlijnen in die je moet volgen.

En terwijl ik las dacht ik: dit boek gaat over Mox, (en ook over Mitz), zo is het precies! De schrijfster van het boek heeft veel ervaring met baby’s die geen fles willen drinken.

Eigenlijk komt het erop neer dat de baby’s voelen dat ze onder druk worden gezet om te drinken (onzin dacht ik). Totdat ik verder las. Want onder druk zetten om te drinken (of eigenlijk pushen om te drinken) is ook als je je baby afleidt door met een speeltje voor zijn neus te zwaaien, te lopen tijdens het drinken, te zingen, tv te laten kijken, verzin het maar. (en ik hem me aan AL die dingen schuldig gemaakt, en niet alleen bij Mox, maar ook bij Mitz!). Rowena schrijft ook dat het lezen van haar boek heel confronterend kan zijn voor ouders (waar!) maar dat je alles uit liefde en met goede bedoelingen hebt gedaan dus dat je het jezelf niet kwalijk kan nemen.

Verder beschrijft ze kort en bondig hoe je van de fles aversie (zoals zij het noemt) af kunt komen; je mag 2x een fles aanbieden en er moet minimaal 5 minuten tussen het aaanbieden zitten. ( Oeps…ik bood de fles wel 100x aan zonder dat er ook maar enige tijd tussen zat. Ik dacht gewoon: die fles moet leeg…) In het begin gaat de baby vaak veel minder drinken, totdat hij doorheeft dat je niet meer gaat pushen.

Ik dacht: ik probeer het gewoon. Bij het boek hoort een website: www.babycareadvice.com en daar heb ik een consult geboekt bij Lindsay (zij werkt voor Rowena). Er ging een wereld voor me open, er is ook een facebook groep van ongeveer 8 DUIZEND leden die ook allemaal HETZELFDE probleem hebben als wij met Mitz en Mox hadden. Het komt echt supervaak voor, maar er is bijna niemand die weet dat er een oplossing voor is. En als je niks aan een flesaversie doet wordt het alleen maar erger en erger en krijgt de baby heel vaak uiteindelijk een sonde.

Maar goed, ik boekte een consult bij Lindsay omdat ik het dood en doodeng vond om de fles maar 2x aan te bieden en dan te moeten stoppen…..ik bedoel we hebben het wel over mijn baby, en ik had maanden mijn best gedaan om er genoeg in te krijgen.

Lindsay was een enorm fijne hulp en ik heb er zoveel aan gehad.

Drie weken nadat ik het boek had gelezen en het consult bij Lindsay had geboekt dronk Mox zijn flessen voorbeeldig en HELEMAAL LEEG!!

Ik durfde het bijna niet te geloven, ik was bang dat hij weer een terugval zou krijgen en dat hij allemaal maar voor even was.

Maar nu- Mox wordt over 2 weken 1 jaar- is hij verslaafd aan z’n flessen en kreeg ik van het consultatiebureau te horen dat hij veel te veel melk drinkt haha!!

Nou mij hoor je niet klagen! Wat een enorme opluchting dat ik eindelijk een oplossing heb gevonden. Hadden we dit bij Mitz maar geweten…

Ik zal nog eens de tijd nemen om het hele traject nog veel en veel uitgebreider op te schrijven, maar voor nu is het mijn missie om dit zoveel mogelijk wereldkundig te maken om op deze manier andere ouders te helpen bij deze vreselijke nachtmerrie van flesaversie!

Daarom heb ik er een Nederlandse facebook groep van gemaakt: https://www.facebook.com/groups/babycareadvicefeedingaversiondutchonly/

En hierbij ook de link van de Engelstalige facebook groep:

https://www.facebook.com/groups/babycarefeedingaversionsupportgroup/

Ook weet ik nu waarom Mitz niet goed wilde eten èn belangrijker: heb ik een manier gevonden waarop het nu wel lukt en hij als een bouwvakker aan het eten is;-)

Advertentie

2 gedachten over “DE OPLOSSING!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s